Dagjeleerkracht.nl

19 oktober 2020


Vanaf maandag 28 september gaat de campagne Doe een Dagje leerkracht van start. Dit is een initiatief van besturen Primair Onderwijs uit 't Gooi. Dagje leerkracht vindt plaats op 30 oktober, mits er geen extra coronamaatregelen gelden.

Ook de Goudenregenschool doet hier aan mee!

Wat is Dagjeleerkracht?

Op 30 oktober krijgen enthousiaste scholieren van vo-scholen in het Gooi de kans een dagje mee te lopen op een basisschool in het Gooi. Scholieren die willen ervaren hoe het is om in het basisonderwijs werkzaam te zijn kunnen zich hiervoor inschrijven.

Op 30 oktober worden zij gekoppeld aan een of meer leerkrachten. Zij zullen de leerling van alles vertellen en laten zien over het werken op een basisschool. Hoe kun je een klas vol kinderen boeien? Hoe laat je elke leerling groeien? En wat er komt kijken bij leuke lessen en een fijne sfeer?

Tijdens Dagje Leerkracht krijgen de bovenbouwscholieren een kijkje achter de schermen, in de klas en voor de klas. Een ervaren leerkracht op de basisschool neemt de scholier tijdens deze dag mee, en laat zien wat lesgeven zoal inhoudt. De VO-leerling kan tijdens en na school met alles meekijken, meehelpen en misschien ook een beetje lesgeven.

Voor wie is Dagjeleerkacht?

Bovenbouwleerlingen havo, vwo en vmbo

Hoe informeren en bereiken we de leerlingen?
1. Website: WWW.DAGJELEERKRACHT.NL
2. Youtube kanaal: https://www.youtube.com/results?search_query=dagjeleerkracht
3. Posters in het Gooi


Samenwerkende partijen